Mijn verhaal

Kleding maken is stiekem altijd mijn passie geweest. Vroeger naaide mijn moeder ook kleren voor mij en mijn zusje, waarbij we zelf het patroon en de stof mochten uitkiezen. Toen mijn zusje en ik ouder werden ging mijn moeder steeds minder naaien. In mijn gedachten omdat zij geen tijd meer had maar ook vond ik zelf de patronen te kinderachtig. Bovendien vonden wij kleding uit de winkel veel leuker en mooier. Zullen mijn eigen kinderen straks vast ook wel gaan hebben als zij ouder worden. Stiekem hoop ik dat zij nog lang blijven genieten van de kleren die ik voor ze maak. 
 

Op het moment dat ik zelf ging naaien speelde ik nog met poppen. Ik naaide graag jurkjes voor mijn Barbies. Van mijn moeders tante kreeg ik hele mooie restjes stof met kant waar ik mooie bruidsjurkjes van maakte. Een naaimachine had ik toen nog niet dus alles maakte ik met naald en draad. Tien jaar geleden kreeg ik mijn zusjes oude naaimachine: Een simpele Singer.


In 2017 heb ik in opdracht kinderkleding genaaid. Toen begon het voor mij te kriebelen om een eigen webshop te beginnen met biologisch duurzame kleding voor kinderen. Mijn allereerste bestellingen waren deze (zie bovenstaande foto) Eva Mouton winterjasjes die ik voor mij eigen kinderen had genaaid. Wat begon als hobby, ging naar naaien in opdracht, en groeide uit naar het opzetten van een eigen webshop: Yasjes
Yasjes staat voor handgemaakt, duurzaam & biologisch kleding dat met liefde wordt gemaakt. Elke collectie wordt zorgvuldig samengesteld met handgemaakte jurkjes, rokjes, t-shirts, sweaters, hoodies en broekjes die gemaakt zijn van prachtige stoffen in mooie kleuren en vrolijke prints. Aandacht voor afwerking en oog voor detail zijn erg belangrijk bij Yasjes. Eco vriendelijke kleding gemaakt van biologische (GOTS) en OEKO-TEX gecertificeerde stoffen. Stoffen die op milieuvriendelijke en sociaal verantwoordelijke wijze worden geproduceerd. Dus eerlijke kleding voor je kind.